Wat kan ik verwachten

Wat kan ik verwachten

(Maak je geen zorgen je kunt zonder enige ervaring meedoen ! )

Altijd al je eigen mechanische horloge willen bouwen?

 

Het kan vanaf nu. Na 15 jaar horloge seminar ervaring in het Duitse Mannheim komen de meesterhorlogemakers een aantal zaterdagen per jaar op veler verzoek naar Nederland ! Deze eendaagse seminars worden in het Nederlands en in een kleine groep* gegeven.

 

Naast dat je je mechanische horloge technisch gaat leren kennen wordt er deze dag ook hard gewerkt. Het binnenwerk wordt door jezelf gedemonteerd en de bruggen van het Unitas kaliber ga je voorzien van "Perlage", een versieringspatroon dat normaal gezien alleen gebruikt wordt in de "Haute Horlogerie".

Nadat je een persoonlijk nummer of jaartal hebt gegraveerd in één van deze bruggen worden de bruggen verguld. Daarna bent je klaar het geheel weer te monteren en de wijzerplaat plus de wijzers aan te brengen, de keuze van de band en vele extra's te maken en je persoonlijke horloge op de tijdbank te leggen voor een nauwkeurige afstelling.

 

Aan het einde van de dag ga je trots met je Blancier "Made by Myself" horloge om de pols huiswaarts.

 

Een seminar verslag van een enthousiaste deelnemer lees je hier: https://allesoverhorloges.nl/uw-eigen-mechanische-horloge-maken/

 

*Het maximale aantal deelnemers per seminar is 6 personen en minimaal 4 personen. In het geval van aanmelding minder dan 4 personen en je je wel hebt aangemeld laten wij je dit ruim van de voren weten en retourneren we je het reeds betaalde seminar bedrag of we spreken een andere datum af.