Dagindeling

Tijdschema

 

9:30 uur - Aanvang Seminar

Op de door jou gekozen zaterdag ontvangen wij je graag tussen 9:00 en 9:15 uur in onze Blancier Time Lodge in Voorschoten. Slechts op een afstand van een half uur met de trein vanaf Amsterdam en 3 minuten lopen vanaf het station.

Presentatie Introductie Horloge Techniek

In deze 20 minuten durende presentatie maken we kennis met de basisgedachte achter een mechanisch handopwind kaliber dat we gaan gebruiken in het seminar: het Zwitserse Unitas 6497-werk.

10:30 uur -  Het fijne maar mooie werk gaat beginnen. Demontage, reinigen en polijsten.

12:30- 13:15 uur - Lunch. Deze bestaat uit een warm biologisch streekgerecht/ broodjes/ wraps drankjes koffie thee etc. Natuurlijk houden we rekening met dieet wensen.

Koffie en andere dranken nuttigen we tussen de bedrijven door.

13:30 uur - Het aanbrengen van de ‘Perlage’ op de bruggen, en vergulden. Daarna reinigen, oliën en montage van het kaliber. Het plaatsen van het werk in de horlogekast, de wijzerplaat en wijzers monteren. Je kunt zelf een keuze maken uit onze 10 verschillende wijzerplaten en tientallen wijzers. Daarna een horlogeband (ook weer een keuze uit tientallen banden) aan de kast zetten en het zelfgemaakte horloge op nauwkeurigheid testen.

17:30 uur - Je zelfgemaakte horloge tikt vol trots om je pols.