Wat kan ik verwachten

Wat kan ik verwachten

(Maak je geen zorgen je kunt zonder enige ervaring meedoen)

Altijd al je eigen mechanische horloge willen bouwen?

 

Het kan vanaf nu. Na 15 jaar horlogeseminar-ervaring in het Duitse Mannheim komen de Meesterhorlogemakers een aantal dagen per jaar op veler verzoek naar Nederland! Deze eendaagse seminars worden in het Nederlands en in een kleine groep* gegeven.

 

Naast dat je je mechanische horloge technisch gaat leren kennen, wordt er deze dag ook hard gewerkt. Het binnenwerk wordt door jezelf gedemonteerd en de bruggen van het Zwitserse Unitas-kaliber ga je voorzien van ‘Perlage’, een versieringspatroon dat normaal gezien alleen gebruikt wordt in de ‘Haute Horlogerie’. Hierna worden de bruggen verguld. Daarna ben je klaar om het geheel weer te monteren en de wijzerplaat plus de wijzers aan te brengen, de keuze van de band en vele extra's te maken en je persoonlijke horloge op de tijdbank te leggen voor een nauwkeurige afstelling.

 

Aan het einde van de dag ga je trots met je Blancier ‘Made by Myself’ horloge om de pols huiswaarts.

 

Een seminarverslag van enthousiaste deelnemers lees je hier:

 

https://allesoverhorloges.nl/uw-eigen-mechanische-horloge-maken/

  

*Het maximale aantal deelnemers per seminar is 6 personen en minimaal 4 personen. In het geval van aanmelding van minder dan 4 personen en als je je wel hebt aangemeld, laten wij je dit ruim van tevoren weten en retourneren we je het reeds betaalde seminarbedrag of we spreken een andere datum af.